POSLOVNE PRILIKE

NOVI TALAS U BANJAMA SRBIJE

PRODAJA IMOVINE

SEECAP je imenovan za savetnika Agencije za privatizaciju za privatizaciju Kuršumlijske banje Ova banja je sagrađena 1976. po ugledu na moderne banjske centre u Sloveniji, Nemačkoj i Francuskoj. Raspolaže sa 5 grupa toplih (14-68°C) i mineralnih voda koje se po baneološkim karakteristikama svrstavaju u najcenjenije u Evropi. Nalazi se u jednom od najlepših delova Srbije na obroncima Nacionalnog parka Kopaonik koji je sa svojim skijalištima udaljen samo 1 sat vožnje tako da je moguća kombinacija banjskog i skijaškog turizma.

Sa najumerenijom klimom od svih banja u Srbiji, Kuršumlijska banja uz okolni prirodni ambijent koji sačinjavaju sa guste šume, atraktivne uvale brojnih rečica i potoka sa kristalno čistom vodom (u blizini nema industrije) predstavlja i lečilište i rekreativni centar. Brojni izvori pijaće i termomineralne vode daju ovom kraju epitet oaze zdravlja, sanus per aquam.

Postupak reorganizacije i modernizacije Kuršumlijske banje će se najverovatnije odvijati po modelu zajedničkom ulaganja sa strateškim i/ili finansijskim investitorom kroz:

 • dokapitalizaciju i strateško partnerstvo,
 • investicije u nove kapacitete, opremu, usluge i marketing
 • moderan profesionalni menadžment,
 • novo brandiranje koncepta koji će ponuditi jedinstveni i originalan identitet i harmoničnu kombinaciju tradicionalne banjske i moderne spa i wellness usluge (destination spa ili spa retreat):
  • Rehabilitacija i ozdravljenje (remedy and relief from aches and pains)
  • Odmor i rekreacija (relax and de-stress)
  • Unapređenje zdravlja (health enhancement)
  • Usluge ulepšavanja (beauty treatment)

Novi koncept bi bio baziran na punom korišćenju prirodnih lekovitih svojstava mineralnih termalnih voda Kuršumlijskoj Banji (tradicionalni evropski koncept) ali i zahteva modernih turista za banjskim uslugama (američki koncept). Kuršumlijska banja bi u sve to ukomponovala svoju autentičnost, koncept usluga za svačije potrebe, ali i svoju jedinstvenu lokaciju, lokalne gastronomske specijalitete („farm-to-spa“ koncept) i kulturnu baštinu.

Drugim rečima, to će biti mesto u koje ćete želeti da odete i kad ste zdravi ali i kad ste bolesni.

preuzmi dokumentaciju

Kursumlijska banja
Kursumlijska banja
Kursumlijska banja
Kursumlijska banja
Kursumlijska banja
Kursumlijska banja
recepcija
recepcija foaje
ka restoranu
restoran
Foaje na spratu sa litom
Kursumlijska banja
Kursumlijska banja
Pogled na bazen
Kursumlijska banja
Vila Jugoslavija
park
Kursumlijska banja
Kursumlijska banja
Manastir Svetog Nikole

Autorska prava ©SEECAP Konsalting doo 2001-2018. Design & realization Great Shade Factory