BLOG VESTI

RSD 3 MILIJARDE ZA MSP

SEECAP 04.01.2017.

Ministarstvo privrede je 3. januara 2017. objavilo javni poziv mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama za dodelu bespovratne pomoći za širenja poslovanja, investicije u proizvodnju i unapređenje tehnoloških procesa.

O sredstvima koje Vlada stavlja na raspolaganje

€40 MILIONA ZA FINANSIRANJE MSP SEKTORA U SRBIJI

SEECAP 23.04.2014.

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD je saopštila da razmatra dodelu kredita od €40 miliona UniCredit Banci Srbija za kreditiranje sektora malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji. Sredstva iz ovog kredita bi služila za srednjoročno i dugoročno kreditiranje proizvodnje, investicija, trgovine, usluga i potreba za obrtnim kapitalom MSP.

Mala preduzeća ključni igrači

izvor: Privredna komora Srbije

Tokom Info dana održanog u Privrednoj komori Srbije 20.03.2014. predstavljen je novi program Evropske unije za finansiranje istraživanja i inovacija – HORIZONT 2020. Skup su organizovali Evropska mreža preduzetništva Srbije – Privredna komora Srbije (PKS), Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Univerzitet u Novom Sadu, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

BLACKSTONE PODIGAO NOVI FOND OD €5,1 MILIJARDE ZA ULAGANJE U NEKRETNINE U EVROPI

31.08.2014.

Blackstone Real Estate, deo američke Blackstone Grupe (listiran na NYSE:BX) završio je prikupljanje sredstava za svoj novi privatni investicioni fond Euro Real Estate Fund IV u iznosu od €5,1 milijarde. Sredstva ovog ogromnog fonda su namenjena za ulaganja u investicione nekretnine u Evropi. Kao što se iz samog naziva Fonda može videti, to je četvrti po redu fond koji je Blackstone prikupio specijalno za investicije u evropske nekretnine. Značajniji investitori u ovaj fond su američki penzioni fondovi kao na primer New York State Teacher’s Retirament System, Pennsylvania Public School Employees Retirement System, Texas County & District Retirement System i drugi.

Autorska prava ©SEECAP Konsalting doo 2001-2018. Design & realization Great Shade Factory