BLOG VESTI

KREDIT OD €100 MILIONA
ZA FINANSIRANJE TURISTIČKIH PROJEKATA U CRNOJ GORI I HRVATSKOJ

ebrd i erste bank logo

Dana 14.01.2020. EBRD je objavio da je potpisao ugovor o odobrenju kreditne linije od €100 miliona Erste & Steiermarkische Banci d.d. Hrvatska (ESB) za finansiranje turizma u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Detalje o ovoj kreditnoj liniji kao i načinu za aplikaciju za ovaj kredit možete da saznate ako kliknete na dugbme "OPŠIRNIJE" dole.

17.01.2020.

INTERJVU SA HEALTCARE BUSINESS INTERNATIONAL O PRIVATIZACIJI BANJA U SRBIJI

izvor: Health Business Intenational

Health spa privatisation in Serbia

Healthcare Business International je samostalna i nezavisna izdavačka kuća sa sedištem u Londonu koja u svojim reportažama i analizama pokriva zdravstvene sisteme Evrope i zemalja u razvoju. Njihov cilj je da ponude čitaocima sveobuhvatni i sistematski uvid u zdravstvene sisteme, javne i privatne, različitih zemalja uključujući i Srbiju.

7. decembra 2018. HBI je objavio članak o privatizaciji 10 banja u Srbiji pod naslovom “Serbia prepares wholesale rehab sell off”. Pretplatnici HBI mogu da pročitaju ovaj članak ako kliknu ovde.

Tokom rada na ovom članku HBI je kontaktirao SEECAP i razgovarao sa nama o privatizaciji banja i specijalnih bolnica u Srbiji. Kao finansijska konsultantska kuća sa ekspertizom u finansiranju i privatizaciji banja, bilo nam je zadovoljstvo da smo imali prilike da damo svoj doprinos u pripremi ovog članka.

12.12.2018.

SEECAP NA EKAPIJI 15.11.2018.

izvor: eKapija

eKapija logo

Vodeći poslovni e-portal eKapija je u svom redovnom dnevnom izdanju 15.11.2018. objavio skraćenu verziju članka „Faze i dokumentacija u finansiranju investicija u hotele“ pod sopstvenim naslovom „Šta sve treba da znate pre nego što se odlučite za investicije u hotelijerstvu“ koji možete da pročitate ako kliknete ovde.

Statistika popularnosti objavljenih vesti i članaka tog dana svrstava ovaj članak u jedan od najpopularnijih koji je zainteresovao mnoge pretplatnike eKapije da kliknu i otvore članak. Članak je pročitan 1.384 puta. Punu verziju ovog članka možete videti ako kliknete ovde.

16.11.2018.

RSD 3 MILIJARDE ZA MSP

Ministarstvo privrede logo

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD je saopštila da razmatra dodelu kredita od €40 miliona UniCredit Banci Srbija za kreditiranje sektora malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji. Sredstva iz ovog kredita bi služila za srednjoročno i dugoročno kreditiranje proizvodnje, investicija, trgovine, usluga i potreba za obrtnim kapitalom MSP.

04.01.2017.

BLACKSTONE PODIGAO NOVI FOND OD €5,1 MILIJARDE ZA ULAGANJE U NEKRETNINE U EVROPI

Blackstone logo

Blackstone Real Estate, deo američke Blackstone Grupe (listiran na NYSE:BX) završio je prikupljanje sredstava za svoj novi privatni investicioni fond Euro Real Estate Fund IV u iznosu od €5,1 milijarde. Sredstva ovog ogromnog fonda su namenjena za ulaganja u investicione nekretnine u Evropi. Kao što se iz samog naziva Fonda može videti, to je četvrti po redu fond koji je Blackstone prikupio specijalno za investicije u evropske nekretnine. Značajniji investitori u ovaj fond su američki penzioni fondovi kao na primer New York State Teacher’s Retirament System, Pennsylvania Public School Employees Retirement System, Texas County & District Retirement System i drugi.

31.08.2014

€40 MILIONA ZA FINANSIRANJE MSP SEKTORA U SRBIJI

EBRD, UniCredit Banka 
logo

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD je saopštila da razmatra dodelu kredita od €40 miliona UniCredit Banci Srbija za kreditiranje sektora malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji. Sredstva iz ovog kredita bi služila za srednjoročno i dugoročno kreditiranje proizvodnje, investicija, trgovine, usluga i potreba za obrtnim kapitalom MSP.

23.04.2014.

MALA PREDUZEĆA KLJUČNI IGRAČI

izvor: Privredna komora Srbije

MSP sektor

Tokom Info dana održanog u Privrednoj komori Srbije 20.03.2014. predstavljen je novi program Evropske unije za finansiranje istraživanja i inovacija – HORIZONT 2020. Skup su organizovali Evropska mreža preduzetništva Srbije – Privredna komora Srbije (PKS), Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Univerzitet u Novom Sadu, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

25.03.2014.

Autorska prava ©SEECAP Konsalting doo 2001-2020.